Når rektor tar grep👍

Vi snakket om det på cafeen på lørdag, om at vi merker at rektor er tilbake på skolen. Fire av fem barnebarn hos MacLilands går på Lunde skole. Alle, barn, foreldre og besteforeldre merker endringen til det bedre. Skolen har fått ny ledelse, en ledelse som tar tak, og bryr seg. Det får ringvirkninger langt ut i slekta. Skolen har fått helt nye rutiner når det kommer til hendelser. Vi snakker nulltoleranse som virker. Brannslukking har aldri fungert, da blusser det bare opp kraftigere et annet sted, og så fortsetter det til trollet vokser seg stort og uhåndterlig. Etter en episode får barna beskjed, du får en sjanse til å rette det opp. Neste gang kobles foreldre og tiltakspakke på. Når alle lærer de nye reglene, og alt tas på et tidlig tidspunkt, sparer man seg arbeid på sikt, og man får et godt arbeidsmiljø, for store og små.

Vi merker det på andre måter også. Forrige klasseforstander og vikarrektor var veldig opptatt av at Jhonnys håndskrift måtte bli bedre. Det handler ikke om staving og sånn, det er rent kosmetisk. Hver uke, hvert møte har det vært stort fokus på dette. Robert hadde også en dårlig håndskrift, men det var det eneste de hadde å pukke på også. Han hadde det de kalte «doktorskrift», i mitt stille sinn tenkte jeg at de kunne fokusert på noe annet, i Jhonnys sak. Som volden i skolen for eksempel. Nå er det andre rutiner som gjelder. Ny lærer og rektor mener dette er feil fokus. Gi ham en PC sa de. Rektor har selv en sønn som ikke kunne skrive skikkelig for hånd før videregående. Hun vet hva dette handler om, og gjorde kort prosess. Alle hjerter gleder seg. Det er ikke vanskelig å komme seg frem å gjøre det bra i dag, uten en vakker håndskrift. Viktige brev, søknader og annet skrives ikke lenger for hånd, men på PC, og der er han en kløpper.

Robert får telefon med oppsummering hver fredag, av Jhonnys klasseforstander. Terskelen for å ta en telefon fra skolens side er lav. Det gjør at alle blir tryggere og føler seg ivaretatt. Robert er heller ikke redd for å ta kontakt om han lurer på noe. Denne uken har skolen laget en «Blimedvideo». Begge barnebarna er med. Det ligger en masse glede i prosjektet. Jhonny er blitt klassens trivselsleder. I forrige uke var han på kurs. De har fått en omsorgsfull og rolig trivselsleder, for Jhonny er blitt den rolige gutten han en gang var, og han trives på skolen, og i klassen. Han har gode venner. Pandora trives også. Hun skal synge solo i en forestilling som snart skal settes opp på skolen. Alt er så deilig normalt, at det ikke er til å tro. Skuldrene senker seg, kroppen har ikke skjønt at faren er over enda, den har lært ei hard lekse. Ungene stiller opp for hverandre på skolen, eller når noe skjer. Hjemme kan de fortsatt være hund og katt, som søsken ofte er. Men når det stormer, da er de der for hverandre.

Bestemor håper dette vil fortsette resten av skoletiden. Vi gleder oss over dagen i dag, og jeg håper du får en super mandag, valgdag og ukestart.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s