Å følge en mobberettsak på nært hold💪

På torsdag startet en meget spesiell mobberettsak i Arendal tilgrett. Den går nå for fullt i all sin gru. Dørene ble lukket på torsdag, etter foreldrenes ønske. Heldigvis fikk pressen bli, og både Agderposten og Dagbladet dokumenterer saken godt. Jeg har delt Dagbladets lenke på min facebookside.

Da vi møtte på torsdag, var vi spent på hvordan Grimstad kommunes advokat Gro Hamre, ville reagere på vår tilstedeværelse. Det tok sin tid før hun oppdaget oss. Hun ankom smilende, og fortsatte med det en lang stund. Men plutselig kikket hun meg lenge inn i øynene, mens hun rynket brynene, og erkjennelsen ble synlig i ansiktet hennes, hvorpå hun visket frenetisk med oppvekstsjefen. Etter det forsvant smilet. Endringen var så påtagelig at journalisten fra Dagbladet, i pausen, bemerket at det var lett å se, da hun endelig oppdaget oss.

Dagbladet skrev i går om hvordan familien ble truet med, og så meldt til barnevernet under kyndig veiledning av advokat Hamre. Gro Hamre har tapt to mobberettsaker tidligere, for to ulike kommuner. Hun er viden kjent for sine » å sparke under beltestedet taktikk» i begge disse sakene. Dette forberedte vi familien på da det ble kjent at hun skulle være kommunens advokat under denne rettssaken. Hun har som alle skjønner ikke endret taktikk.

Barnevernet misbrukes i disse sakene, og det skjer over hele landet. Vi snakker om tusenvis av saker over hele landet, og vi snakker maktmisbruk. Dette går naturligvis utover de barna som virkelig trenger hjelp av barnevernet. Dette vet myndighetene om, barneombudet har dokumentert dette, det samme har Djupedalsutvalget og foreldrenettverk mot mobbing. Det virker som de som bestemmer mener det er helt greit at de mobbeutsatte familiene får gjennomgå på dette viset. Svake grupper får gjennomgå i vårt velferdssamfunn. Vi snakker her om den sterkestes rett.

I artikkelen kan vi lese om en taus kommuneadvokat. Det betyr vel at det begynner å gå opp for henne at hun igjen har påtatt seg en dårlig sak. Hun har kanskje også lært noe av Lilandssaken. Der uttalte hun seg villig vekk til pressen. Det gjorde hun helt til mamma Liland hadde vært i vitneboksen. Da snudde hele saken, og Gro Hamre endret seg til tause Birgitte.

11 åringen som har stevnet kommunen har fått diagnosen Posttramatisk stresslidelse. Det er snakk om krigsskader. Mange tusen barn i dette landet går ut av skolen med omfattende krigsskader. Det er på høy tid at samfunnet tar dette innover seg, og gjør noe med det. Jeg har truffet gutten, og han har vunnet mitt hjerte. Det er en helt fantastisk gutt, med liverfaringer og med en visdom barn på hans alder skulle ha sluppet. Vi to fant heldigvis tonen umiddelbart. Det er ingen selvfølge etter mange tillitsbrudd med voksne.

Det er ingen tvil om at Grimstad kommune har opptrått uaktsomt i denne saken. Mange vedtak er fattet, men i praksis er intet gjort. Fra mandag går saken for åpne dører. Foreldrenettverket planlegger flere overraskelser for kommunen, og de skal komme som en overraskelse. Fra mandag er mor til stede i retten. Foreldrene har nå frigitt 500 timer med lydopptak fra møter med offentlige instanser. Dagbladet får nå dokumenterte opptak med maktmisbruk som ikke hører hjemme noen steder i offentlig sektor. Maktmisbruk som skjer over hele landet, hver eneste dag, i offentlig sektor.

Mor ringte meg i går, og fikk tidenes peptalk. Min bedre halvdel som fikk med seg alt bemerket etterpå; Dette var en skikkelig peptalk. Du var skikkelig streng, og det må du være i disse sakene. Per Svein og jeg avlyser alt neste uke for å være der for denne familien. Det betyr at vi kommer til å være mange av døgnets timer i Arendal. Min mann sier det er viktig å prioritere rett, og at dette er livredning. Ingenting overgår likemannsarbeid i disse sakene. Ingen som ikke selv har vært der aner hvilken påkjenning dette er, eller hva slags støtte som trengs for å klare denne kraftanstrengelsen. Dette er ekstremsport av tøffeste merke, det krever fokus på de rette tingene. Det betyr at man må overvinne sin egen frykt, å være modig på en måte du aldri før har vært. Så selv om både foreldrene og vi som hjelper, våkner om nettene og brekker oss, så er vi i stand til å stå løpet ut. Det gjelder både de som er parter, og de som hjelper. For så tøffe er disse sakene.

Etter neste uke skal vi forberede, og etterhvert feire jul. Vi skal roe ned, å ta mobbefri resten av året. Det er helt nødvendig kjenner jeg. Men neste uke, neste uke, da gir vi alt vi har, og enda litt til💕

Foto Tove MacLeod

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s