Gamle gårder i Søgne🏠

Det er akkurat blitt gitt ut en bok som heter: Gamle gårder, gamle folk, og gamle historier fra Søgne. Dette skulle vise seg å være en perle av en bok. Boken er skrevet av Toves kusine, Kari Reidun Fladmark. Hun har brukt fem år på å fullføre verket. Jeg har hørt om boken mange ganger, men jeg trodde mest den skulle innholde intern slektshistorie for Johansenfamilien. Det er ikke tilfelle. Dette er historie, og slektshistorie fra det området jeg er vokst opp i. Ergo kjenner jeg til mange av gårdene og slektene fra området.

Boken tar også for seg dagliglivet, og du kan lese om mat, klær og sko. Du kan lese om veier og stier som man brukte til ulike tider. Det er også skrevet om den gamle tiden, det er historier helt fra 14-15 hundretallet. Her er historier fra Napoleonskrigen, første og andre verdenskrig. Her er fortellinger om piratvirksomhet, sjømannsliv og fiskerliv.

Alle gårdene det skrives om er utskilt fra den opprinnelige gården, Stokkeland gård. Det handler om livet på Stokkeland, Stausland, Kilen og Langenes. Det er også mange eventyr og sagn fra området. Sagn vi har hørt fortalt av Toves far Kåre, men også fra Daniel og John Langenes som vi har kjøpt området vårt av.

Selv kom jeg flyttende til Søgne i 1974, og bodde på Kileneset det første året. Vis a vi forfatteren av denne boken. Senere flyttet vi til Berge og bodde der i mange år. Berge er også skilt ut av gården Stokkeland. I 2006 kjøpte vi deler av bruk 12, Kilen, som det står mye om i boken. Salg av tomter her har vært med å finansiere den nye sykkelstien fra Annas Rom på Langenes og ut til Kileneset. Vi har hørt mye om Langenes historie før, men nå er alt samlet i et praktverk av ei bok💕

Løp og kjøp🤗

Og med bildet av Toves besteforeldre på Langenes ønsker jeg alle en super dag🌲

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s