Hjemmelaget blomkålsuppe🍵

Vi har som mål å spise opp det vi har i kjøleskapet, slik at vi kaster så lite mat som mulig. I forrige uke hadde jeg noe blomkål som jeg måtte få brukt. Det var år og dag siden vi hadde laget blokålsuppe, og det hadde jeg lyst på. Jeg fant en oppskrift som jeg brukte som mal. Det er bare når jeg baker at jeg følger en oppskrift slavisk. Ellers legger jeg til og trekker i fra, alt etter hva som passer meg, og hva jeg har i kjøleskapet. Oppskriften jeg brukte som mal så slik ut:

1 blomkål

1/2 løk

2 terninger med hønsebuljong

8 dl vann

2 dl melk.

Jeg hadde imidlertid noe brokkoli som også skulle brukes, og fløte som sang på siste verset. Min oppskrift ble som følger:

1 blomkål

1/4 brokkoli

1 løk

2 terninger grønnsaksbuljong

8 dl vann

3 dl fløte

Salt og pepper

Blomkål og brokkoli ble delt opp i buketter i passende størrelse. Brokkolistilken ble skrelt og kuttet i biter. Det kan vanskelig bli for mye løk, så den doblet jeg. I stedet for hønsebuljong brukte jeg grønnsaksbuljong. Jeg ville ha en grønnsakssuppe. I stedet for melk tok jeg fløte, fordi jeg hadde noe som var i ferd med å gå ut på dato. Løken ble kuttet i små biter.

Alt ble puttet i gryta, og da blomkålen og brokkolien hadde fått ønsket konsistens, fisket jeg opp en passe mengde blomkål for å fylle i de dype tallerkenene. Resten ble i suppen for å jevne den ved bruk av en stavmikser. Da trenger man ikke mel eller jevning, grønnsakene jevner suppen.

Det er godt med noe salt og crispy på toppen. Jeg kunne brukt bacon, men jeg hadde en god saltpølse som jeg kuttet opp og sprøstekte. Den strødde jeg over blomkålen i suppen og så dryppet jeg noe av en god italiensk olje over. Server det hele med godt brød, så har du et sunt og fullverdig måltid. Nesten like kjapt å lage som en posesuppe, og mye bedre på smak. Neste gang skal jeg prøve med et dryss av parmesan på toppen. Jeg er sikker på at det blir fantastisk det også🤗

En super fredag ønskes deg☀️

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s