Skikkelig feelgood🤗

Jeg har lest ut årets første bok. Det var en skikkelig feelgodbok. En murstein av en bok på nesten 800 sider.

Jeg har ventet på den i et år. Dette er den sjette boken i serien » De syv søstre», skrevet av Lucinda Riley. Siden januar 2015 har det blitt sluppet en bok i året, nærmere bestemt i januar. Etter å ha lest ut boken er det i alle fall klart at det kommer en til.

I en verden full av dårlige nyheter trenger vi feelgood. Egentlig er det faktisk slik at jorda aldri har vært et fredeligere og bedre sted å bo på for oss mennesker. Vi har utfordringer, men de kan løses om vi holder hodet kaldt og opptrer edruelig. Moralsk panikk og skamming er ikke veien å gå. Takket være alle tenkelige og utenkelige nyhetskanaler, spres nyheter og falske nyheter overalt, i et vanvittig tempo. Det får det til å virke som om det aldri har vært så mye krig og elendighet i verden som akkurat nå.

Verden har alltid vært et vannvittig sted, med stormannsgale ledere som oppfører seg helt vanvittig. Da må vi finne roen inne i oss selv. Nyhetene serverer stort sett dårlige nyheter. Og jeg har funnet ut at jeg ikke har bruk for alle disse dårlige nyhetene. Jeg skal begrense tilgangen for meg selv, å se så lite som mulig i året som kommer. Det kan bli en utfordring siden jeg lever sammen med en nyhetoman, som elsker å diskutere det som skjer i verden. Jeg er møkklei av Trumfen, Brexit, krigshissing, manglende folkeskikk, fake news, moralsk panikk, for ikke å snakke om Megxit. Megxit må være den største stormen i et vannglass så langt i år. Ikke rart de vil komme seg ut i verden, å fokusere på noe helt annet.

Filmskaper Margaret Olin sa det så fint for noen år tilbake. Etter å ha laget filmer om ulike tema, og vist verden hva som skjuler seg bak velferdsstatens perfekte fasade, var hun i ferd med å miste håpet og troen på en rettferdig verden. Jeg har for lengst skjønt at verden ikke er et rettferdig sted, og kan relatere til det hun sa. For å finne tilbake til troen og håpet måtte hun ta en lang pause, å forandre fokus rett og slett. Det var da hun laget filmen om Snåsamannen. Med den kom troen og håpet tilbake. Jeg kjenner at jeg er litt der nå. Olin er nå kommet tilbake med nok en viktig film. Det er jeg glad for. Hva jeg kommer tilbake med etter min exit er ikke godt å si.

Det eneste jeg vet er at jeg skal flytte til Langenes dette året. Det er hovedfokus nå, og selvfølgelig familie og venner, men de kommer alltid først. Det er derfor vi bygget et så stort hus, vi skal dele det med dem. Jeg har lovet meg selv at i år skal jeg lese mer feelgood. Jeg kommer til å lese andre bøker også, jeg er tross alt en altetende bokorm. Feelgood får altfor lite kred, og altfor mye pes, men feelgood er viktig i en verden full av dårlige nyheter. Det er lys og kjærlighet, og gode følelser som er veien å gå. Derfor skal jeg dette året gå mot det som er lyst og kjærlig, det som løfter, og det som gir meg troen på det gode i mennesket. En riktig god feelgoodlørdag ønskes deg❤️

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s