Fargevalg🏠

Vi har fått tildelt maler fra Hellvik hus. Det er Mal i sør som har fått oppdraget. De holder til i Søgne. Det er et stort pluss, mener vi. Vi har nå gitt beskjed hvilke farger vi skal ha i de ulike rom. Leilighetens skal være i hvitt, så får de som skal leie den sette inn farger på interiør, puter, møbler og tekstiler. I kontordelen min utenfor selve huset, skal det males gult. Farger påvirker oss mennesker. Og ulike farger påvirker oss på forskjellig vis. Det lille badet, gangen og kontoret mitt skal derfor få fargen Soloppgang. Fargekoden er FR 1453. Uansett vær og føreforhold vil jeg møte solen hver gang jeg går inn døren til denne delen av huset.

Det sies at gult styrker intellektet, og mentale ferdigheter. Den styrker logikk, presisjon og objektivitet. Den er solen og lysets farge. Den gir godt humør, klartenkthet og elskverdighet. Med andre ord alt jeg trenger når jeg skal oppholde meg her.

I vår soveromsfløy som består av garderobe, soverom og bad, blir det grønt. Fargen heter Salix Alba. Fargekoden er FR 1464.

Om grønt sies det følgende: Her kan du hvile øyet. Fargen bringer håp, glede, vekst, liv og følelsen av at det spirer. Det er ikke til å undres over at man sier håpet er lysegrønt. Dette er våren og ungdommens farge. Den står for balanse, harmoni, omsorg og trøst. Den roer nerver og mennesker. Den står for fruktbarhet, og penger har grønn energi, for å nevne det. God farge å sove i, en farge man kan slappe av i.

I hovedetasjens gang, kjøkken og stue går vi for fargen Serene Blue. Blåfargen har mye grønt i seg. Noe som gjør at vi trekker naturen og havet inn i huset. Fargekoden er FR 5490.

Blått kjøler og roer ned. Pust og blodtrykk synker, her skal vi hente sjelefred. Ikke bare vi, men familie og venner likeså. Fargen fjerner stress, som for oss har hopet seg opp i flere år. Her får kroppen hvile. Blått lys brukes ved leversvikt og gulsott, ikke til og undres over at blått kalles healingfargen. Blått styrker både skriftlig og muntlig kommunikasjon. I gamle dager var det vanlig å ha blått kjøkken, det holdt fluene borte. Det var i alle fall det de sa🤗

I underetasjen, der vi har bibliotek og to soverom som skal males, går vi nok en gang for grønt. Fargen heter Grønt glass. Fargekoden FR 1456.

Jeg elsker farger, og kjoler, for ikke å si fargerike kjoler. Det setter ikke bare farge på min dag, men også andres. Farger er digg. Håper du får en fargerik torsdag💕

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s