Når Nav- klienten blir Nav – veileder😍

Nå er det drøye sju år siden rettsaken mot Søgne kommune. Da dommen falt i februar 2013, sa jeg til Håkon Eliassen fra NRK Sørlandet, at det er nå den virkelige jobben starter. For seks år siden var Robert klar for å ta fatt på jobben. Vi visste det kom til å bli tøft, og vi visste det kom til å ta lang tid. For vi skulle klare det umulige. Det store hårete målet var utdannelse og jobb. Det har vært noen knalltøffe år, det har vært en ufattelig slitsom reise. Absolutt alle kjepper som kunne settes i Roberts hjul, tok veien dit. Ingenting har kommet rekende på ei fjøl. Det har vært knallhard jobbing for hele familien. Det har bare vært å bite tennene sammen.

Det har vært søknader, avslag, klager og til slutt medhold, i absolutt alt vi foretok oss.Robert har vært heldig som har hatt sin egen sosionom og ingeniør til å følge tett opp. Vi foreldre har tatt grovarbeidet til Robert kunne klare det selv. Det har vært en eventyrlig reise. Den mannen Robert var for seks år siden, og den mannen Robert er i dag, er to forskjellige menn. Den mannen Robert er i dag, har han hentet ut fra den mannen han var da. Vi snakker om ufattelige ressurser, og en total omprogrammering av hjernen. Hva Rober har tålt, og hva han har stått i er ikke til å fatte. Han kommer til å være en ressurs for enhver arbeidsgiver han måtte få.

Robert har nådd alle de hårete målene han har satt seg. Han har i dag et hjem som kommer til å bli hans, to barn som han har hovedomsorgen for, en utdannelse han kan være stolt av, og i går fikk han endelig jobb. 15. Juni begynner han i jobb som saksbehandler hos NAV. Det er et vikariat ut året, men det er beinet innenfor. De kommer til å ønske å beholde ham, banna bein. Han hadde to jobbintervjuer på skype for et par uker siden. Han fikk skryt så det holdt etterpå, for sin åpenhet om sin historie. Vår politikk har hele tiden vært åpenhet. Det finnes ingen skjelletter i skapet. Da er det ingenting noen kan ta ham på heller. I går var det ikke Robert som vant i det store lotteriet. Selv om det er det han tror, det var NAV som vant, det var de som fikk Robert i sin stall.

Til alle dere som har vært i eller er i Roberts situasjon. Det er håp i hengende snøre. Kan Robert klare det umulige, kan dere også. Robert sitter med en fasit som han kan dele med sine fremtidige klienter. Små skritt, tett oppfølging, og mye kjærlighet er svaret. Kjærlighet helbreder og gjør hel.

Kjærlighet er svaret på alle spørsmål. Kjærlighet er svaret på alle problemer. Kjærlighet er svaret på alle sykdommer. Kjærlighet er svaret på all frykt. Kjærlighet er alltid svaret, fordi kjærlighet er det eneste som finnes.

Jeg sier som mitt yngste barnebarn bruker å si: En, to, tre spre kjærlighet❤️

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s