Overtakelse av huset🏡

I går var dagen for formell overtakelse av huset på Langenes. Litt forsinket kom innkallingen😂😂Vi har så god kommunikasjon med Vibekke at det egentlig ikke er nødvendig, men rett skal være rett.

Mailen kom midt i rigginga av huset.

Bildet, laget av Frank Brunner, er kommet på plass, på veggen bak sengen. Et fat kjøpt i Lima i Peru, med motiv fra Titicacasjøen, hvor vi da nettopp hadde vært, i mars 2016. Og et fat kjøpt i Oia, på Santorini, i 2012. Lappeteppet på sengen har jeg laget selv.

Speilet fra gangen i Tjønneveien, henger nå på veggen rett utenfor walkincloset. Det runde speilet på badet er kjøpt på Rusta. Håndkleholdene er ti- kroners kupp fra Obsbygg. Det finnes mange billige løsninger om man følger med, og ser seg rundt. Ting kan brukes om igjen på andre måter enn før, det gjelder å være løsningsorientert og kreativ.

Den blå engelen har jeg fått av Tove, ansiktsmasken kjøpte jeg på helskostbutikken, lørdag. Den kommer fra Unik, og jeg falt pladask. Bøker må til. Jeg leser gjerne to og tre samtidig. For tiden leser jeg om igjen boken om Zlatan. Jeg er ikke på noen måte opphengt i fotball, men boken om Zlaten burde vært obligatorisk for alle sosionomer. Den viser at det umulige er mulig, uansett hvilke kår du kommer fra, det handler om å treffe den ene som ser deg, og hjelper og pusher deg mot drømmene dine. Jeg har en nevø som skal skrive særemne, og siden norsk er mitt fag, og jeg er hans fadder, har jeg tilbudt meg å være mentor. Han er fotballfrelst, og da blir det særemne med dette som tema. Boken om livssorg ser jeg frem til å fordype meg i, livsorg er en del av det å leve. En bok om Italia, drømmereisedestinasjon nummer en for tiden. MacLilands planlegger Italiatur på sensommeren 2021. Da håper vi covid 19 situasjonen har stabilisert seg.

Bildet av damen som leser, som vi fikk gjennom kunstklubben på Per Sveins arbeidsted, er nå plassert over Hemingways hjørne. Sjenken er fra huset på Knaben, svigerfars barndomshjem.

Vi har fulgt i Hemingways fotspor i Paris, i Havana, i Key West, i Venezia og Ronda. Hemingway var en levemann, han reiste verden rundt som krigsreporter og forfatter. Han hadde nok sine krigsskader, som han døyvet med alkohol, sigarer og kvinner. Han tok sitt liv i 1961, det året Per Svein ble født.

Her er også en sigareske i cedertre, innkjøpt på en sigarfabrikk, i Havana, på Cuba. Vi hadde en fantastisk reise til Cuba i 2009. På sigaresken ligger et bokmerke, laget i Muranoglass, innkjøpt i Venezia.

Den grønne vasen er kjøpt i bruktbutikken på Mjåvann. Vi digger hjerteformen på vasen.

Nokså nøyaktig klokken ti dukket Vibekke opp. Hun hadde med seg Hilde Beathe Vant Johansen, som har tegnet huset, og Hilde Lunde som jobber i resepsjonen på Hellvik hus. Vi gikk gjennom hele huset. Hilde, tegner, fikk prøveligge sengen. Utsikten var som hun hadde håpet. Alt var blitt som hun hadde sett for seg, bare enda bedre. Og når Hilde er fornøyd, blir vi enda mer fornøyde. Vi måtte prøvesitte vennebenken, husets smykke.

Vi fikk gaver fra Hellvik hus også🤗

Nå trenger ikke jeg ut å kjøpe nye kjøkkenkniver, og penger spart er penger tjent. Nå kan hverdagen begynne her ute på Langenes, og det gleder vi oss over🤗

Her ute fortsetter utpakkingen, og plassering av møbler, ting og tang. Det tar nok enda noen uker før vi er helt ferdige, men vi har ingen hast, for nå har vi nådd målet👍

Jeg håper du får en riktig fin dag der ute🤗

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s