Traumekurs, advokatbesøk og deilig tapasmåltid👍

I går startet vi dagen med solid frokost, før vi dro til byen for første dag av traumekurset. Hvor mange folk som er på kurset er ikke godt å si, men vi snakker flere hundre mennesker. Vi sitter som sild i tønne i det største lokalet de har på hotell Caledonien. Det er gøy å se at så mange faggrupper, og så mange mennesker ønsker å lære mer om traumer. At de vil lære om hvordan traumer virker på hjernen, og utviklingen hos mennesker. Det har vært mangelvare i våre møter med hjelpeapparatet, og vi er langt fra alene om å ha opplevd det. Hvis du ikke forstår hvordan traumer virker på mennesker, kan du heller ikke få satt inn riktig hjelp.

Det er RVTS som holder kurset, men det er den danske psykologen Susan Hart, som foreleser. Hennes bok» Den følsomme hjernen» sto på pensumlista mi, i den nylig avsluttede traumeutdanningen jeg tok. Det er den beste boken jeg har lest om dette tema. Derfor var det en selvfølge å melde seg på dette kurset. At Karianne også deltar gjør det enda hyggeligere. I går fant vi ut at enda en mor fra mobbenettverket deltok. Vi hadde en hyggelig lunsj sammen med henne. Vi traff også en av de som jobbet i barnehagen til Jhonny da han var liten. Hun spiste vi også lunsj sammen med.

I går lærte vi mye om hjernen av en helt fantastisk foreleser. I dag skal vi lære what to do. Det ser vi frem til. Vi avsluttet kurset i går med sangen Glow av Madcon og et skikkelig ballongslipp.

Karianne og jeg tok turen videre til Sørlandsadvokatene rett rundt hjørnet for Caledonien. Vi hadde en avtale med Arvid Kjærvik, som er familieadvokaten til begge familier. Han var veldig interessert i det kurset vi gikk på. Han får stadig flere klienter med traumer i ryggsekken, og han ønsket å lære mer. Siden Kjærvik ikke er på sosiale medier, og jeg følger RVTS her, avtalte vi at jeg skulle gi beskjed neste gang det kom kurs, for dette ville og skulle han ha med seg.

Vi snakket om diverse rettsaker, og saker, og hadde en aldri så liten oppdatering på hva som skjer i mobbenorge. Det at Robert vant mot Søgne kommune i tingretten, i 2013, har forandret vår families liv, Kjærvik sitt liv og Kariannes liv. Det vi mennesker gjør får store ringvirkninger, ikke bare for oss selv, men også andre menneskers liv kan snus fullstendig på hode. Karianne sa at vi trengte å få på plass et kompetansesenter. Jeg var helt enig i det. Da slipper Karianne og jeg å bli ringt ned. Vi kan få oss et liv, fortsatte jeg. Dere to må starte et kompetansesenter sa han så. Har vi mer energi til å gjøre det da? Sa jeg. Da får du bli med fortsatte jeg. Jeg har i alle fall saker nok, sa han. Og det blir stadig flere. Den som lever får se. Akkurat nå er verken Karianne eller jeg der.

Etter dette besøket tok vi en labbetur på byen. Der gikk vi rett på mor til han som vant erstatningssøksmål mot Kristiansand i fjor. Det var en Kjærviksak det og. Karianne og jeg var med i støttegruppen deres. Det var godt å treffes for en prat, og en klem💕

Vi fortsatte til Le Monde tapas for et nydelig måltid sammen med Per Svein. Han skulle videre til Stavanger med tog for utreise i Nordsjøen i dag. Karianne og jeg ser frem til en dag med what to do.

Vi ønsker alle som leser en super dag🤗

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s